POIMINTOJA

Suomalainen Hitlantis maailman innovatiivisin musiikkipalvelu?

Riippumattomille artisteille perustettu internetin musiikkipalvelu Hitlantis on noussut jo nuorella iällä laajaan kansainväliseen tietoisuuteen ja suureen suosioon. Tietoviikon alkuvuodesta listaamien Suomen mielenkiintoisimpien, uusien ja aloittavien it-alan startup-yhtiöiden joukossa on myös Hitlantis, jota alaa seuraavienkin kannattaa pitää silmällä.

Amerikkalaiset kanavajätit CNBC ja CBS ovat kehuneet alallaan uuden aikakauden aloittanutta Hitlantista maailman innovatiivisimmaksi musiikkipalveluksi. Vahvan kansainvälisen kasvun aikaa elävästä musiikkiyhteisöstä on kirjoitettu näyttävästi myös Brasiliassa ja Puolassa. Musiikin maailman internetissä mullistanut Hitlantis on herättänyt myönteistä huomiota Aasiassakin.

Menee syvemmälle

Vuoden 2010 alussa laajasti lanseerattu suomalaislähtöinen Hitlantis.com on verkkopalvelu, johon kaikki omaan musiikkiinsa oikeudet omistavat muusikot ja artistit voivat ladata musiikkiaan. Hitlantiksesta löytyy vielä tuntematonta musiikkia levy-yhtiöiden tunnettujen ykkösnimien sijasta. Se menee muita syvemmälle ja nostaa usein vielä tavoittamattomissa olevan musiikin esiin maailmanlaajuisessa foorumissa.

Reiluin musiikkisivusto

Käyttäjäystävällinen musiikkiyhteisö Hitlantis, joka on myös musiikin verkkokauppa, antaa bändeille 90 prosenttia myydyn musiikin tuotosta. Hitlantis onkin tuoreen selvityksen mukaan maailman reiluin bändisivusto ja jakosuhteessa aivan omaa luokkaansa alan vastaaviin muihin toimijoihin verrattuna.

- Meillä on ensimmäinen käyttöliittymä, jossa koko palvelun ja uuden musiikin näkee helposti jo aloitussivulla, Hitlantiksen toimitusjohtaja Marcus Tilgmann sanoo.

Paljon lyhyessä ajassa

Hitlantis teki jo tuoreeltaan viime marraskuussa yhteistyösopimuksen Pelika net Oy:n kanssa top 10 -biisilistansa soittamisesta Photo Play -pelikoneissa ympäri maan. Suosittu Embassy of Silence sai helmikuussa levytyssopimuksen ruotsalaisen Supernovan kanssa ponnahdettuaan laajempaan tietoisuuteen Hitlantiksesta. Nettisivusto Bänditrekisteri ja Hitlantis aloittivat yhteistyön uuden musiikin esiinmarssin puolesta tänä keväänä.

Tunnettu mediapersoona Wallu Valpio tuli vahvistamaan Hitlantiksen tiimiä maaliskuussa. Hän vastaa Hitlantiksen kontakteista uusiin pinnalle pyrkiviin yhtyeisiin ja kaikesta, mikä liittyy bändien rekrytointiin. Hitlantiksen suurimmat omistajat ovat riskirahoitusyhtiö Hasan Development, Ruukki Groupin entinen toimitusjohtaja Juha Halttunen, Bernerin suku  ja Hitlantiksen toimiva johto.

Lisätietoja:
Marcus Tilgmann, toimitusjohtaja, Hitlantis.com
+358 400 57 33 27

Lähde: Kauppalehti, 27.5.

Kommentti