POIMINTOJA

Ravintolatrendeistä: Innovatiiviset pop-upit nousevat

“Olemmeko hospitality-bisneksessä unohtaneet päätehtävämme? Onko meistä tullut tylsiä”, aloitti V.A.Heikkinen katsauksensa majoitus- ja ravintola-alan trendeihin Hospitality Insiders Clubin tilaisuudessa 6.11.2013. Hän muistutti, että hospitality-alan päätehtävä on ollut ja on edelleen fiilisten luominen ja hyvänolon rakentaminen. Hän kehotti miettimään, ovatko ravintolamme hauskoja. No, ovatko?

HospitalityInsidersClub_VAHeikkinen_Trendit

Lounasruokailu on ravintolabisneksessä yksi merkittävimmistä kivijaloista. Jos asiakkaalla on 25 min aikaa syödä lounasta työpaikalla, mitä siihen mahtuu ja miten siitä saadaan elämyksellinen tuokio, joka pelastaa työpäivän, kysyi Heikkinen.

VA arvioi, että alan peruskonseptit alkavat olla tylsiä. Tilalle tai vähintäänkin rinnalle rynnistää katuruoka. Se tuo dynamiikkaa ravintolaliiketoimintaan.

Myös kivijalkakievarit ja pop up -ravintolat ovat kokemuksellisia ja vievät jalansijaa tylsiltä ”perusravintoloilta”.  ”Quick and Tasty” on nousussa – Vaella maukas lounasboxi kourassa kadulla tai kokoukseen. Aasialainen ruoka sopii tähän genreeseen, mutta aasialaisen ajatusmaailman arvostus teknologisuudessaan ja kolkkoudessaan ovat VA:n mukaan laskusuunnassa.

In on sen sijaan kaikki vihreä ja siihen liittyvä ajattelu. Heikkinen huomautti, että puhtaasti vihreitä, kasvisruokaan perustuvia konsepteja, on hyvin vähän. Joidenkin kuntosalien yhteydessä on pieniä fitness-lähtöisiä paikkoja.

Terveellisyys ja kasvisruoka on toki osa monien ravintoloiden tarjontaa, mutta harvempi on rakentanut sen varaan koko konseptia. Yksi rohkea konsepti löydettiin: Fredrikan Lähde Porvoossa . Onko muita?

Trendikatsaus jatkuu seuraavassa postauksessa.. Silloin katse suunnataan rakennushankkeisiin..

Teksti: Elisa Aunola. Teksti perustuu yliopettaja V.A. Heikkisen katsaukseen majoitus- ja ravintolatrendeistä Hospitality Insiders Clubin tilaisuudessa 6.11.2013 Valion pääkonttorilla. Ota yhteyttä: Elisa Aunola, puh. 040 488 7186 tai elisa.aunola@haaga-helia.fi

Muut artikkelit aiheeseen liittyen

Ruokatrendien top 5

Ruokatrendeissä korostuu terveellisyys

Ravintolatrendeistä: Katse rakennushankkeisiin

Kommentti