POIMINTOJA

Kansainvälinen ravintolajätti ennustaa syömisen integroituvan muuhun elämään

HMSHost, yksi maailman suurimmista matkailijoiden ravintolapalveluiden tuottaja esittäytyi FutuAeroport II seminaarissa 28.11.2013. 4 miljardin dollarin liikevaihtoa tahkoavan yrityksen takana on toimitusjohtaja Michiel Reuversin mukaan kaksi avaintekijää: jatkuva innovaatio sekä hyvä henkilökunta. Siksi myös jatkuvalla ja suunnitelmallisella henkilöstön kouluttamisella on merkittävä rooli yrityksen arjessa.

“Be my guest” –asenne ja “wow”-elämyksen tuottaminen asiakkaalle ovat henkilöstöstä vastaavan johtajan mukaan henkilöstön kehittämispolitiikan kärjessä.

What’s next

HMSHostin esityksen What’s next –osiossa ennustettiin että:

- Keskiluokan osuus väestöstä yli tuplaantuu 2030 vuoteen mennessä.
- Myynnin kasvu tulee löytymään ennen kaikkea Aasiasta.
- Uuden teknologian käyttöön oton myötä aikakäsitys tiivistyy. Lyhyemmässä ajassa pitää saada enemmän aikaiseksi
- Myös aika, jona asiakas pitää saada otettua haltuun ja houkuteltua palvelujen äärelle lyhyenee
- Asiakkaan halut ja tarpeet muuttuvat koko ajan ja tähän pitää pystyä reagoimaan nopeasti.

Kulutukseen liittyviä trendejä

- Rahan arvostus muuttuu
- Ruokailuun käytetty aika sekoittuu muun elämisen kanssa. Syöminen integroituu muuhun tekemiseen ja syöminen tapahtuu pitkin päivää
- Halu yksilöllisyyteen korostuu
- “Näyttöpäätekulttuuri”, jossa ihminen on koko ajan  jonkun laitteen äärellä, vahvistuu
- Terveelliset elämäntavat korostuvat

Ruokatrendejä

- Katuruoka, ruokarekat
- Orgaaninen ja kasvisruoka, terveellisyys
- Aamiaista tarjotaan 24 h/päivässä
- Pienpanimot, hienot oluet
- Korealainen, aito espanjalainen ja vanha italialainen ruoka nousevat
- Ekologiset valinnat kuten reilun kaupan kahvi ja tee ja kierrätettävyys pakkauksissa

Lue myös tässä blogissa aiemmin julkaistut artikkelit ruoka- ja ravintolatrendeistä

Ruokatrendien top 5

Ruokatrendeissä korostuu terveellisyys

Ravintolatrendeistä: Innovatiiviset pop upit nousevat

Teksti: Elisa Aunola. Teksti perustuu HAAGA-HELIAn ja Finavian järjestämän FutuAeroport II seminaarin puheenvuoroihin. Lisätietoa seminaarista: yliopettaja VA Heikkinen, puh. 040 578 1569, vesa.heikkinen@haaga-helia.fi.

 

Kommentti