POIMINTOJA

INNOSUOMI haastaa yrityksiä, yhteisöjä ja henkilöitä innovatiiviseen toimintaan

INNOSUOMEN tehtävänä on käytännönläheisesti ja jatkuvasti uudistuen edistää luovuutta, osaamista ja yrittäjyyttä Suomessa siten, että edellytykset kaikinpuoliseen hyvinvointiin koko maassa paranevat. INNOSUOMI-kilpailu palkitsee sekä teknisiä että palveluinnovaatioita ja niiden yhdistelmiä osaavien ja luovien suomalaisyritysten joukosta. INNOSUOMI rohkaisee uusien keksintöjen tuotteistamiseen ja kaupallistamiseen sekä kannustaa uuteen yritystoimintaan. INNOSUOMI kokoaa yhteistyöhön yrittäjät, keksijät, julkishallinnon, rahoittajat, neuvontaorganisaatiot sekä alan järjestöt. INNOSUOMI korostaa erityisesti innovatiivisten pienten ja keskisuurten yritysten merkitystä sekä tuo esille maakunnallisia erityispiirteitä.

INNOSUOMI on perustettu vuonna 1994 ja sen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

INNOSUOMI-toiminta koostuu

 • Maakunnallisista INNOSUOMI-kilpailuista sekä teemavuoden tapahtumista. Eri puolilla Suomea järjestetään innovaatiotoimintaa ja yrittäjyyttä tukevia tapahtumia. Syksyllä järjestettävissä tapahtumissa jaetaan myös maakunnalliset INNOSUOMI-palkinnot. Tapahtumia koordinoivat alueelliset toimikunnat, joiden jäsenet ovat INNOSUOMI-taustahojen paikallisia asiantuntijoita. Toimikuntien työtä vetävät TE-keskukset.
  Lisätietoja tapahtumista
 • Valtakunnallisesta INNOSUOMI-kilpailusta. Kilpailuehdokkaaksi voi osallistua yritys, yhteisö tai henkilö, jonka ideat, keksinnöt tai innovaatiot ovat merkittävästi edistäneet yritystoimintaa, yrittäjyyttä yleensä ja keksintöjen markkinoille saattamista. Vuoden 2009 kilpailuehdotusten vastaanotto päättyy 30.9.2009.
  Lisätietoja kilpailusta
 • Varusmiesten INNOINT-keksintökilpailusta. Varusmiesten keksintökilpailun tarkoituksena on rohkaista varusmiehiä innovatiivisuuteen, luovuuteen ja aloitteellisuuteen. Lisätietoja INNOINT-kilpailusta
 • Koululaisten INNOKOULU-ideointitapahtumasta. Koululaisten keksinnöllisyyttä ja yrittäjyyttä edistävä ideointitapahtuma järjestetään syyslukukauden alussa. Tapahtumat on suunnattu tänä vuonna Kokkolan alueen ja Ahvenanmaan ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille sekä peruskoulujen 1. ja 2. luokille.
  Lisätietoja INNOKOULUSTA
 • Valtakunnallisesta INNOPÄIVÄSTÄ. Joulukuussa pidettävässä INNOSUOMI-pääjuhlassa jaetaan valtakunnalliset, tasavallan presidentin INNOSUOMI 2009 -palkinnot, INNOKOULU 2009 -palkinnot sekä INNOINT 2009
 • Vuoden 2009 INNOSUOMI- palkinnon sai Jomet Oy Jokioisilta pakkausosaamisestaan. Palkinto tuli käyttäjäystävällisestä toimistopapereiden pakkauskonseptista ja pakkauskoneiden valmistamisesta. Lue lisää INNOSUOMI -organisaatiosta, -kilpailuista sekä -palkinnoista täältä.

Kommentti